Miejsce na twoją reklamę!
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi Follow my blog with Bloglovin
Lista Blogów Kulinarnych stat4u
Blog > Komentarze do wpisu

Mrożone jagody

Nie wiem czy mrozicie borówki, ja mrożę. Po pierwsze bardzo je lubię a zimą są niedostępne, po drugie mrożone borówki mają kosmiczne ceny, po trzecie lubię zimą zjeść drożdżowe ciasto z jagodami, popijając szklanką ciepłego mleka. Teraz jest sezon na jagody, maliny, może więc zamrozicie. Nie wiem czy to może się nazywać przepisem, to bardziej sposób jak to zrobić.

Może pomożecie stworzyć mi listę" najdroższych i trudno dostępnych składników"? http://howlovely.blox.pl/2013/07/Pieczenie-nie-jest-trudne-i-nie-jest-drogie-czyli.html Za każdą sugestię bardzo dziękuję:)

 

Jagody dokładnie myjemy i przebieramy, usuwając z nich listki, łodyżki. Następnie na papierowym ręczniku osuszamy je z nadmiaru wody. Przekładamy je do woreczka, najlepiej do mrożenia albo strunowego dzięki temu nawet w zimnie będziecie mogli zrobić takie smakołyki jak:

poniedziałek, 15 lipca 2013, agson_1
Tagi: inne jagody

Polecane wpisy

  • Wegańskie lody kokosowe z jagodami

    Z moją zapowiedzią się troszkę pospieszyłam po musieliście czekać na post kilka dni, ale mam nadzieję, że nadal macie apetyt na kolejne lody.Nie wiem ja

  • Tarta z owocami leśnymi, rolada i kostki z lukrem

    Dzisiaj w mojej szkole był "Słodki Dzień", organizowała go klasa mojej młodszej siostry, aby zebrać pieniądze na wycieczkę(?). Gdy wczoraj wracałam z moją siost

  • Stop kradzieży na blogach kulinarnych!

    Chciał dzisiaj poruszyć pewną sprawę, mianowicie plagiat i „kradzież” przepisów w kulinarnej blogosferze. Obserwując blogi zauważyłam, że wiele osób

  • umiarkowany

    nieumiarkowanie umiarkowany cichy i serca pokornego chciał nawet kiedyś, prawdopodobnie pod koniec wieku poprzedniego... mówią, że usta już otwierał ale ziewnię

  • o toczaku

    nie każdemu kamieniowi zapisane mieć rzeźbiarza który znajdzie co ukryte a tak się najczęściej zdarza pośród milionów kamieni  że głaz staje się nijakim st

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: kuchenny bałagan, *.dynamic.chello.pl
2013/07/15 11:34:17
Mrożę, przede wszystkim borówki, bo mamy 4 swoje krzaki i trudno przejeść wszystkie owoce :)
-
Gość: agson_1, 195.29.85.*
2013/07/15 13:00:45
I tez tak robisz? Słyszałam, że niektórzy dodają jeszcze cukier.... Zazdroszczę Ci bardzo pewnie pyszności czarujesz z tych jagódek. Ja mam jeden krzaczek i szukam w moim ogrodzie miejsca, no ale róż wykopywać nie będę:)
Pozdrawiam
-
2013/07/22 14:01:06
o jezu, od samewgo patrzenia mam gęsią skórkę i rozkosz w ustach :D
-
2013/07/22 16:12:59
ślicznie ci to wyszło, naprawdę :)
-
2014/08/02 20:51:47
Dziękuję!