|
Blog > Komentarze do wpisu
Kuchenne F-16- czyli fondant z płynną czekoladąMam świetną wiadomość, dla tych , którzy mają już dość upałów i przeszkada im to w pieczeniu. Pierwsza wiadomośc, że ma być chłodniej, druga, że przepis jest bardzo szybki i choć potrzeba do niego piekarnika nawet nie poczujecie, kiedy on sam się upiecze. Garnuszek z woda, 2 miski i łyżka i foremki wystarczą, aby stworzyć pyszny deser. Fondant z płynną czekoladą. Ten deser, to świetna okazja, aby sprawdzić swój piekarnik! Bo trzeba być czujnym jak długo piec, aby ciasto było gotowe, ale ze środka wypływała czekoladowa masa. Składniki wymieszacie w 2 minuty, a pieczenio ta jakieś 10-12. Więc pozostaje tylko spróbować Składniki: 100g gorzkiej czekolady 100g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki mąki 2 jajka. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celcjusza. Pzrygotuj foremki. Czekoladę z masłem rozpuść w garnku nad unoszącą się parą wodną. Jaka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę, kakao, i roztopioną czekoladę, wszystko. Wszystko wymieszaj. Przełóż masę do małych foremek i piecz przez 10-12 minut( zależy od wielkośći foremek) . Tutaj nie pieczemy do suchego patyczka, bo masa w środku ma być płynna! Podawaj od razu i oprósz cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszam to polubienia mojego bloga na facebooku:) https://www.facebook.com/pages/Oh-how-lovely/210194372468778?ref=hl piątek, 09 sierpnia 2013, agson_1
TrackBack
|