Miejsce na twoją reklamę!
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi Follow my blog with Bloglovin
Lista Blogów Kulinarnych stat4u
Blog > Komentarze do wpisu

Kuchenne F-16- czyli fondant z płynną czekoladą

Mam świetną wiadomość, dla tych , którzy mają już dość upałów i przeszkada im to w pieczeniu. Pierwsza wiadomośc, że ma być chłodniej, druga, że przepis jest bardzo szybki i choć potrzeba do niego piekarnika nawet nie poczujecie, kiedy on sam się upiecze. Garnuszek z woda, 2 miski i łyżka i foremki wystarczą, aby stworzyć pyszny deser. Fondant z płynną czekoladą. Ten deser, to świetna okazja, aby sprawdzić swój piekarnik! Bo trzeba być czujnym jak długo piec, aby ciasto było gotowe, ale ze środka wypływała czekoladowa masa. Składniki wymieszacie w 2 minuty, a pieczenio ta jakieś 10-12. Więc pozostaje tylko spróbować

Składniki:

100g  gorzkiej czekolady

100g masła

3 łyżki cukru

2 łyżki kakao

2 łyżki mąki

2 jajka.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celcjusza. Pzrygotuj foremki. Czekoladę z masłem rozpuść w  garnku nad unoszącą się parą wodną. Jaka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę, kakao, i roztopioną czekoladę, wszystko. Wszystko wymieszaj. Przełóż masę do małych foremek i piecz przez 10-12 minut( zależy od wielkośći foremek) . Tutaj nie pieczemy do suchego patyczka, bo masa w środku ma być płynna! Podawaj od razu i oprósz cukrem pudrem.

Smacznego!

Zapraszam to polubienia mojego bloga na facebooku:)

https://www.facebook.com/pages/Oh-how-lovely/210194372468778?ref=hl

piątek, 09 sierpnia 2013, agson_1

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2013/08/09 16:44:55
mega pomysłowo, naprawdę masz głowę do tego