Miejsce na twoją reklamę!
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi Follow my blog with Bloglovin
Lista Blogów Kulinarnych stat4u
Blog > Komentarze do wpisu

Mrożona Mocha

Ok, może to nie taka klasyczna Mocha. Dla mniej Mocha to kawa, w której wyczuwam coś czekoladowego. Dlatego właśnie nazwałam ją mrożona Mocha. Smaczna, taka inna. Jeśli znudziła Wam się zwykła mrożona kawa np. z tego przepisu http://skroc.pl/b9fed to jak najbardziej wypróbujcie tą. 


Składnik na 1 porcję

1 espresso 

garść lodu

pół szklanki mleka

2 - 3 łyżeczki  Nesquika

Wszystko włożyć do blendera i zmiksować. Ja czasami używam ciepłego espresso i wtedy dodaję więcej lodu.

Dobrym pomysłem jest mieć "specjalną" filiżankę na frappowe espresso. Za każdym razem, gdy robicie mrożoną kawę  i filiżanka jest pusta, robicie kolejne espresso i chłodzicie je na kolejne.


czwartek, 07 sierpnia 2014, agson_1
Tagi: kakao kawa

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2014/10/22 10:34:25
Jak dla mnie restauracja amerykańska zawsze serwuje pyszną kawunie mrożoną :D Bardzo chętnie jednak skosztuję twojej ;)