| < Wrzesień 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Zakładki:
Babki i ciasta ucierane
Ciasta z owocami
Ciastka
Desery, bez pieczenia
Drożdżowe
Film i książka
Koktajle, smoothies i napoje
Lifestyle
Lody
Muffinki i Babeczki
Najlepsze rzeczy, mixy, fotografie
Podróże
Poradniki
Przetwory i słodkie prezenty
Serniki
Tarty i ciasta kruche
Ulubione
Miejsce na twoją reklamę!
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi Follow my blog with Bloglovin
Lista Blogów Kulinarnych stat4u

Wpisy z tagiem: mleko migdałowe

środa, 28 sierpnia 2013

Bloga założyłam spontanicznie i na początku nikt z moich znajomych nie wiedział. Ale tak zawsze jest na początku :) później zaczęłam być dumna z mojego "dziecka"  i powiedziałam kilku osobom, a te osoby powiedziały innym i tak plotka doszła do Kristen z http://feathercreature.blogspot.com/ ( jej blog to jedna wielka inspiracja, a o a sama to chodząca inspiracja!) 

Kristen też założyła bloga. W sumie nie dziwie się, bo takimi smakołykami trzeba się ze światem dzielić:) Postanowiłyśmy, że zrobimy sobie taką własną akcje jak robią popularne blogerki kulinarne. Ale nasze "blogowe pieczenie" było troszkę inne. Kristen jest weganką. Wiec przepis nie mógł zawierać jajek i mleka. Zrobiłyśmy więc mleko migdałowe, a na nim drożdżowe i smothie. To było super doświadczenia i na pewno to powtórzymy


 

Jak smakuje mleko? Jak migdały z wodą. Bo to są tylko to jest w nim.Ja bardzo je polubiłam zawsze chciałam coś takiego zrobić. Sądze, że bardzo dobrze smakowało by z miodem albo szczyptą cynamonu Wegańska dieta chyba naprawdę jest smaczna. To świetne również dla tych, którzy nie trawią laktoze, albo dla smakoszy i ludzi którzy są migdaLOVE:)

Składniki:

Szklanka migdałów

3 szklanki wody

Migdały powinno się namoczyć w wodzie przez noc, ale nie jest to konieczne. Migdały miksujemy z ciepłą wodą. Muszą być naprawdę bardzo dobrze zmiksowane. Następnie miskę i nakładamy na nią cienką ściereczkę. Najlepiej lnianą albo bawełnianą i naszą migdałową wodę przepuszczamy przez nią. Mleko zostanie w misce, a wszystkie farfocle na ścierce. Trzeba je naprawdę dobrze wycisnąć, ale nie wyrzucajcie migdałowych farfocli, mogą Wam się przydać do nadzienia orzechowego, albo do ciasteczek owsianych

I delektujemy się mlekiem, jedyna jego wada to chyba to, że się szybko psuje. ( Tak mówi autorka mojego ulubionego wegańskiego bloga  http://feathercreature.blogspot.com/, bo ja wszystko wypilam:)

Może polubisz mój blog na facebooku? https://www.facebook.com/pages/Oh-how-lovely/210194372468778?ref=hl

a to Kristen:)

To była świetna zabawa i mam nadzieję, że jeszcze nie raz będziemy razem z Kristen szarować cuda. Zapraszam na jej bloga:) http://feathercreature.blogspot.com/

A wy piliście kiedyś mleko migdałowe? Może ktoś z Was robił kokosowe domowym sposobem?